Tips en links


Op dit gedeelte van de website vindt u regelmatig praktische tips, trucs, links en ervaringen van lotgenoten die u kunt gebruiken in situaties waarin u ze nodig heeft.

 

Iedere patiënt die in welke vorm dan ook incontinent is of vaak aandrang ondervind heeft de nodige ervaring met zaken die te maken hebben met hun ziekte, de verschijnselen en dagelijkse dingen waar men tegenaan loopt.

 

Al deze ervaringen zijn een onuitputtelijke bron van tips en trucs op het diverse gebieden, bijvoorbeeld:

  • Hoe vind ik makkelijk een openbaar toilet;
  • Hoe overtuig ik een winkelier dat ik met spoed een toilet nodig heb;
  • Hoe kan ik zelf zorgen dat een toilet openbaar wordt gesteld voor mij en de medelotgenoten;
  • tot wat kan ik terug doen voor instellingen, bedrijven en gelegenheden die hun toiletten openbaar stellen.

 

Als u aanvullingen of ideeën heeft voor een specifieke categorie, meld ons dit dan vooral! Stuur uw reactie naar info@medischtoiletpasnederland.nl, onder vermelding van ‘website, tips en links’.

 

Tips:

Wanner u de aanvraag voor een Medisch Toiletpas heeft gedaan, deze aanvraag is goedgekeurd en u daadwerkelijk de Medisch Toiletpas thuis ontvangt is het fijn om te weten hoe u het beste kunt omgaan met uw gepersonaliseerde Medisch Toiletpas.

  1. Gebruik de Medisch Toiletpas echt wanneer de nood hoog is, maak er geen misbruik van wanneer u bijvoorbeeld darmproblemen heeft maar op dat moment eigenlijk even moet plassen.
  2. Wanneer u besluit de Medisch Toiletpas in te zetten is het belangrijk dat wanneer u de winkel of gelegenheid binnen loopt uw pas gereed heeft. Ziet u een medewerker, loop dan met uw pas in de aanslag naar de medewerker en vertel dat u chronisch ziek bent en NU direct naar een toilet moet.
  3. Iedereen heeft zo zijn eigen winkelstraat of winkelcentrum in de buurt. Ga eens met uw Medisch Toiletpas langs winkeliers en leg ze uw verhaal uit, u zult merken dat u veel begrip krijgt en dat u op deze wijze een veilige zone creëert door dat u bij meerdere winkels of supermarkten terecht kunt. U zult merken dat de toiletdeuren voor u open gaan.
  4. Wordt u onverhoopt geweigerd dan hebben wij hier een pagina voor op onze website waar u dit kunt melden. Wij zullen dan met de des betreffende organisatie in gesprek gaan.

Binnenkort kunt u van ons een video verwachten met een demonstratie hoe de toiletpas te gebruiken. Uiteraard kunt u ook kijken hoe onze nieuwe redactrice Sylvia Warner winkeliers vraagt om toegang tot het toilet in het progamma Hart van Nederland middels de onderstaande link.

Stichting Medisch Toiletpas Nederland in de media

Ervaringsverhalen

 

Belangenorganisaties 

 

 

Overige informatieve links

 

 

 

Naast deze pagina is het erg raadzaam ons te volgen op Twitter en of Facebook